Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Wednesday, February 9, 2011

Χοιρινή τηγανιά ''η Άρτα και τα Γιάννενα''. Pork chunks flavored with clementine juice



Θυμάστε που σας έλεγα οτι κάνω δίαιτα; Ε, δεν κάνω. Θέλω. Στο μυαλό μου είμαι αποφασισμένη. Απλώς δεν το έχω εφαρμόσει ακόμα... παρόλο που όλα τα υπόλοιπα είναι πλέον εφαρμοστά πάνω μου. Ενιγουέι... Το βλέπετε το τηγάνι; Ε αυτό ήταν γεύμα για δυο. Ο ένας απο τους δύο, εγώ, τρώω για δύο. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. Έχει μέσα την Άρτα και τα Γιάννενα, αλλά είναι πολύ εύκολο, ΠΟΛΥ νόστιμο...πολύ παχυντικό δε θα το λεγα. Αν δεν φάτε όλο το τηγάνι δε νομίζω να υπάρχει θέμα.

This is my version of diet. I am sure you prefer mine than Atkins right?



Χοιρινή τηγανιά '' η Άρτα και τα Γιάννενα''

1 κιλό χοιρινό (όποιο μέρος προτιμάτε) σε μπουκιές (όσο πιο μικρά κομματάκια τόσο πιο γρήγορα θα γίνουν)
10 λεπτές φετούλες τζιντζερ
2 καρότα σε λεπτές ροδέλες
4 πιπεριές (πράσινη, κίτρινη, κόκκινη, πορτοκαλί) σε λωρίδες
4 μανταρίνια, τον χυμό τους και άλλο ένα για μετά
1 λεμόνι, το χυμό του
2 κουταλιές πάπρικα, εγώ έβαλα γλυκιά
μισό βαζάκι λιαστές ελιές, ψιλοκομμένες
1 πράσο, το άσπρο μέρος, σε λεπτές ροδέλες
Μισό ποτήρι κρασί (ημίγλυκο κόκκινο)
1 κουταλιά της σούπας Jack Daniel's bbq sauce ή μια κουταλιά δυνατή μπάρμπεκιου σος
αλάτι και πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Μαρινάρουμε για κανα δυο ώρες τις μπουκιές μέσα στο ζουμί των μανταρινιών και του λεμονιού μαζί με το τζίντζερ. Βγάζουμε τα κομματάκια του χοιρινού, τα σκουπίζουμε με λίγο χαρτί κουζίνας, τα αλατοπιπερώνουμε και τα τσιγαρίζουμε σε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε μέσα και τα πράσα. Τσιγαρίζουμε να μαλακώσουν και αυτά. Μόλις μαλακώσουν και πάρουν ελάχιστο χρώμα, σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ του κρασιού. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το χυμό απο τα μανταρίνια με το λεμόνι και το τζίντζερ (τη μαρινάδα δηλαδή). Προσθέτουμε το χυμό απο το άλλο μανταρίνι και τα καροτάκια μας. Αλατοπιπερώνουμε λίγο. Προσθέτουμε ένα ποτηράκι νερό (αν τα υγρά δεν είναι αρκετά), κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο, και τα αφήνουμε στην ησυχία τους, τσεκάροντας κάθε τόσο. Το κρέας μας πρέπει να βγει μαλακό. Όταν είναι σχεδόν έτομο προσθέτουμε τις πιπεριές. Αν έχει πιει εντελώς το νερό μας, προσθέτουμε λίγο απλώς για  να μαλακώσουν οι πιπεριές μας αλλά να μην πεθάνουν εντελώς (να μην γίνουν λιώμα κοινώς).  Όταν είναι έτοιμο και έχει μείνει με λίγη σαλτσούλα, προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας δυνατή μπάρμπεκιου σος. Ανακατεύουμε και αφήνουμε ένα λεπτό ακόμα. Αφαιρούμε απο την φωτιά. Συνοδεύεται με ριζάκι ή πατατούλες. Αλλά και σκέτο όπως είναι, είναι ΤΕΛΕΙΟ.



Pork chunks flavored with clementine juice


Ingredients

1 kgr Pork chunks
10 thin slices of ginger
2 carrots, cut in thin slices
4 sweet peppers (green, red, orange, yellow) cut in stripes
4 clementines (or common tangerines just the juice) and one more for later
1 lemon (just the juice)
2 tbls sweet paprika
Half jar sun dried tomatoes (in olive oil are better!), finely cut
1 leek, finely cut (just the white part)
half glass of red semi sweet wine
1 tbls Jack Daniel's bbq sauce or just a strong bbq sauce
salt and pepper to taste
some olive oil for frying


Method

Marinate the pork chunks (for about 2 hours) into the juices of the 4 clementines, ginger and the lemon juice. Take the chunks off, drain them (pat them a bit) and add some salt and pepper. In a heavy bottom pan, pour some olive oil, and saute the chunks. Add the leek, saute some more until soft. Add the wine, and let it reduce. Add the sun dried tomatoes, add the marinade, the juice of the other clementine and some water. Add the carrots. Low temperature at medium, and let it cook until the chunks are soft and tender. Add the peppers. If more water is needed add some more. Let it cook until the veggies are soft and tender, and there is no water left but some sauce. Add the paprika, and the bbq sauce. Stir for one minute. Serve with some rice or just eat it straight from the pan....~~!

5 comments:

  1. Μια χαρά ... φυσιολογική την βρίσκω την τηγανιά σου, και όπως φαίνεται πολύ πολύ νόστιμη!!

    ReplyDelete
  2. Λιώνωωωωωωω!!!!! Το θέλω με πατάτες τηγανιτές παρακαλώ!!! :)))))))

    ReplyDelete
  3. Ωραιότατο φαγάκι είναι. Δεν παχαίνουν αυτά !!! :)

    Πολύ νόστιμο φαίνεται. Βάζω το ψωμί κι έρχομαι

    ReplyDelete
  4. Δίαιτα ξεδίαιτα για τέτοιο φαγητό τα ξεχνάω όλα.

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails